23/11/15

L'EXPOSICIÓ DE PESSEBRES DE CASTELLAR OBRIRÀ MÉS HORES

Dissabte s’inaugura la 65ª Exposició de pessebres que aquest any presenta el tema “Pessebres en femení”.

La presidenta de l’Institut català de les dones, Montse Gatell, participarà dissabte de la tradicional inauguració de l’exposició de pessebres que aquest Nadal dedica la seva atenció a les dones per promoure i fer visible la presència femenina en el món del pessebre i posar en valor l’aportació de la dona en aquesta activitat artística.

L’exposició, que es podrà visitar des del diumenge 29 fins al dia 7 de febrer enguany amplia el seu horari d’obertura ja que a més dels dissabtes, diumenges i festius habituals obrirà també tots els dies laborables entre el 21 de desembre i el 5 de gener, en horari de tarda. “Amb aquest canvi volem donar la possibilitat de visitar els pessebres a les famílies que aquest dies tenen els infants de vacances.” afirma el president de l’entitat Ferran Batiste-Alentorn.

Aquest Nadal els pessebristes castellarencs presenten una exposició formada per 16 pessebres a la sala de baix on cada un d’ells destaca alguna cosa relacionada amb les dones, des de figures tradicionals femenines del pessebre, com la dona que fila o la dona que va a cercar aigua, fins a homenatges a dones il·lustres com Neus Català, supervivent dels camps e concentració o Elisabeth Eidenbenz de la maternitat d’Elna. La sala de dalt oferirà un important recull de figures femenines del pessebre i una mostra de dones que fan figures i pessebres. L’exposició d’enguany està adherida als actes del 125 aniversari del naixement de Joan Amades i als actes de l’any Neus Català.


Els pessebres de Castellar són visitats cada any per milers de persones moltes d’elles provinents d’altres poblacions catalanes, espanyoles i també italianes o portugueses.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada