29/10/14

Exposició de pessebres a Portugal



Pessebre de Joan Romeu i MOntse Santander que es podrà veure a Portugal

La vila portuguesa de Santo Tirso acollirà una exposició de pessebres del Grup Pessebrista de Castellar del Vallès. L’entitat ha estat convidada en la VIII EXPOSIÇÃO INTERNACIONAL DE PRESÉPIOS 

El Grup Pessebrista de Castellar és l’entitat convidada especial per a l’edició d’enguany de l’exposició internacional de pessebres que cada any se celebra a Santo Tirso, una vila que es troba a la vora d’Oporto, a Portugal.

L’any 2009 la prestigiosa associació portuguesa Confraria do Caco, que aplega col.leccionistes i artesans de tot el país van venir a veure els pessebres de Castellar i van quedar molt complaguts amb l’exposició. La relació entre les dues entitats es va mantenir, i per Nadal de 2010 el president castellarenc va ser convidat a pronunciar una conferència en l’acte d’inauguració del Nadal a Santo Tirso. En aquests contactes les dues entitats van començar a forjar la idea de fer una exposició de pessebres castellarencs a Portugal.

Una vintena de diorames, alguns dels quals creats expressament per a aquesta ocasió i d’altres procedents del fons del grup configuraran l’exposició de pessebres que anirà complementada d’una mostra d’escultors de figures de pessebre catalans i d’un gran pessebre popular de suro i molsa.

L’exposició portuguesa s’inaugurarà el dia 29 de novembre i es podrà visitar fins al dia 5 de gener.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada