9/12/12

Una nova manera de veure pessebres

La 62ª Exposició de pessebres que proposa el Grup Pessebrista de Castellar del Vallès amb el seu eix temàtic "Jocs i pessebres" constitueix, sens dubte una nova manera de presentar una exposició de pessebres i provoca una mirada diferent per part del públic. Aquesta aposta de fer exposicions temàtiques, que ja va començar l'any passat amb l'exposició dedicada als oficis artesans, està sent de gran èxit i satisfacció entre els visitants.


Els 18 pessebres de grans dimensions que presenten els pessebristes castellarencs tenen com a fil conductor els jocs tradicionals. La majoria de les escenes incorporen nens i nenes que juguen a un dels jocs típics del carrer: la cursa de sacs, el cavall fort, arrencar cebes, jugar a bales són alguns dels jocs que els visitants poden trobar ambientant els quadres clàssica d'una exposició de pessebres que representen el naixement, el cercant posada o la infància de Jesús. El joc familiar que es proposa per a aquesta ocasió consisteix en relacionar cantarelles o dites pròpies dels jocs amb el pessebre corresponent.

La visita es completa amb una interessant exposició de joguines antigues cedides per diverses persones de Castellar. Totes les joguines tenen més de cinquanta anys d'antiguitat i s'hi poden veure peces de finals del XIX. 

El Grup Pessebrista de Castellar del Vallès està treballant per la innovació i per la renovació del pessebrisme  proposant noves propostes culturals al voltant dels pessebres, promovent l'aparició de nous figuristes, potenciant la creativitat dels seus pessebristes tal com es va poder veure fa dos anys amb l'exposició Nous llenguatges per al pessebre.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada