4/12/11

Exposició inaugurada

Ahir dissabte vam inaugurar la 61 Exposició de pessebres.

L'alcalde de la Vila, Ignasi Giménez, va destacar la importància d'una entitat que porta 61 anys d'activitat al poble. Va dir que després de l'èxit de la Biennal de l'any passat era molt important, ara, no adormir-se. Mossèn Ramon Villarino va agraïr que un any més el pessebristes ofereixin bocins de Nadal a través dels seus pessebres.

En la presentació va intervenir també el president de Figuraires i Artesans de Sabadell, el pessebrista Francesc Fayos que va explicar la tasca de recerca etnològica que hi ha al darrera de l'exposició "La vida rural a Catalunya" que es presenta a la sala del primer pis.

El president del Grup, Enric Benavent, va adreçar aquestes paraules:

"És una satisfacció poder oferir-vos aquest any una exposició singular. Després de l’esforç que va representar l’any passat l’organització e la Biennal, esforç compartit amb l’Ajuntament que ens va acompanyar en tot moment i amb la Parròquia que ens va acollir amb generositat, el Grup pessebrista enceta aquest Nadal una nova forma de presentar les exposicions. 

L’exposició d’aquest any porta per títol OFICIS TRADICIONS I PESSEBRES. La idea de fer una exposició dedicada als oficis tradicionals sorgeix en el moment en que l’associació Figuraires i Artesans de Sabadell, ens ofereix la seva brillant exposició “La vida Rural a Catalunya” per mostrar-la a la sala del primer pis. Aleshores vam veure que podíem lligar l’exposició de dalt amb la dels pessebres de baix, incorporant un ofici tradicional a cada un dels nostres pessebres. Això ha anat lligat al curs de modelatge de figures que en Joan Carles i en Francesc van impartir durant la primavera, que ha motivat a molts dels pessebristes a fer-se les pròpies figures per al pessebre. 
D’aquesta manera, enguany, l’exposició de pessebres agafa un aire singular i alhora emotiu. En uns moments en que l’atur està afectat d’una manera tan contundent la nostra societat, les nostres famílies, a tots els pessebre hi veureu algú que està treballant. 

I és que amb el pessebre no només representem la realitat històrica el naixement de Jesús. Els pessebres principalment, ens conviden a representar-nos a nosaltres mateixos al costat del Naixement. Així als pessebres de casa és important posar aquella figureta que ens va regalar l’avi o aquell pastoret que diem que representa a algú de la família, o aquella caseta de suro que vam comprar quan érem petits que cada any la posem , una mica com a presència de la nostra pròpia biografia. 

La presència de tots aquests oficis a la vora de Jesús són la representació del desig d’una societat en la que tothom pugui treballar i guanyar-se la vida amb dignitat."



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada