20/10/14

Les tradicions populars del Nadal als pessebres de Castellar



Figures del "Cagatió" de Martí Castells

Una exposició sobre les tradicions populars del Nadal serà la mostra que es podrà veure a la sala del primer pis dels pessebres aquest any. El Grup desitja que sigui una exposició participativa i fa una crida a la col.laboració.

El Grup Pessebrista està preparant una exposició sobre les tradicions populars del Nadal, per a la sala de dalt de l’exposició de pessebres. En aquesta mostra volen combinar objectes i elements antics amb figures de pessebre.

Fer torrons, fer neules, el quinto, la vegetació de Nadal, el vers de Nadal, els pastorets... aquests són alguns dels temes que es podran veure en aquesta mostra, junt amb una col·lecció de figures de pessebre que representen el Cagatió.

Si algú té una màquina antiga de triturar carn per als canelons, números antics de la rifa de Nadal, aquelles targes de felicitació que l’escombriaire, l’aprenent o el sereno repartien, un joc antic del quinto, una col.lecció de caganers o de cases de suro per al pessebre... o qualsevol altre objecte que es pugui relacionar amb el Nadal, i vulgui cedir-lo per a ser exposat, només cal que es posi en contacte amb algun pessebrista del Grup. Aquestes exposicions participatives són una manera de recuperar i de mostrar objectes de la nostra història.

"Per Nadal, cada ovella al seu corral" de LLorenç Ferrer
Per a aquesta exposició temàtica el Grup tornarà a mostrar alguns pessebres antics i figures dels pessebristes Llorenç Ferrer, Àngel Casasayas i Antoni M. Castells.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada