1/12/24

INICIEM UNA NOVA TEMPORADA

 Ahir dissabte, com és habitual, la sala d'exposicions del Grup Pessebrista va quedar petita per acollir els assistents a la inauguració de la 74a exposició de pessebres.

Va assistir com a convidat el president de la Federació Internacional de Pessebrisme, Albert Català, que va explicar els tràmits en curs perquè la UNESCO pugui declarar el pessebrisme com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Són tràmits costosos, però que un dia arribaran a terme.

Durant l'acte, el president sortint, Joan Juni, va rebre l'escut d'or de l'entitat com a reconeixement dels seus sis anys de presidència. El pessebrista Quico Pèlachs va rebre la figura dels pastors com a reconeixement pels vint-i-cinc anys com a membre del grup pessebrista i en Jaume Muntada va ser guardonat pels seus cinquanta anys de pessebrista.

La nova presidenta, Carme Guiu, en el seu discurs va voler agrair diverses persones: en primer lloc, al seu avi Vicenç Girbau, fundador del grup, que li va ensenyar l’essència d'aquesta entitat, que és el caliu, el companyerisme i l’amistat. També al Joan Muntada, que li va ensenyar a fer pessebres. Seguidament, va fer un agraïment a totes les persones que treballen per l'exposició de pessebres i que, de vegades, queden en segon pla, per acabar agraint el paper de les famílies que aquests darrers dies han de fer un esforç per acompanyar els pessebristes en dies de molta feina.

L'alcalde de la vila, Ignasi Giménez, va felicitar els pessebristes i va recordar que celebrar el naixement de Jesús és un acte d'esperança. També mossèn Xavier Blanco va destacar en el seu discurs que el Papa Francesc ha declarat l'any 2025 com a Any Jubilar de l'Esperança i va animar els pessebristes a contribuir a fomentar l'esperança en aquest món.

Després de la inauguració, tots els pessebristes van compartir un animat sopar a Cal Calissó. El nombrós grup de jovent, i després tots els assistents, es van fer una fotografia de record.
























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada