4/11/20

Un 2020 amb una exposició diferent

Aquest any ha estat un any difícil i molts comerços i entitats s’han vist perjudicats per la situació actual que s’està vivint a nivell mundial. Tot i així, la pandèmia de la COVID-19 no ha pogut aturar l’afany que el Grup Pessebrista de Castellar del Vallès té per fer pessebre.

D’una banda, l’impacte de la COVID-19 ens ha portat a prendre una sèrie de decisions dures que ens afecten directament com a grup. Tothom és conscient i coneixedor de les conseqüències que tindria fer una exposició de pessebres convencional, com les d’anys anteriors. No creiem que sigui necessari posar en risc la salut de ningú i, per tant, no fer una nova exposició era la decisió més segura i sensata.

D’altra banda, després d’unes quantes reunions i propostes, el grup va optar per posar sobre la taula una alternativa que oferia la possibilitat de seguir fent pessebre, però de forma diferent. Com a bon grup pessebrista se’ns feia dur un any sense pessebre i vam decidir que si els pessebres no podien ser al nostre local, els exposaríem als comerços col·laboradors de Castellar del Vallès com a senyal d’agraïment per tots els anys de suport. Pensem que és un bon al·licient tant pels comerços, com pel poble i l’entitat. Cal destacar, també, que hi haurà pessebres a la parròquia de Castellar i al mercat municipal.

Un cop plantejada la proposta als nostres comerços col·laboradors, aquells que han decidit acceptar l’oferta tindran aquest any un petit diorama obert fet a mida als seus aparadors. El tema bíbilc dels pessebres serà, majoritàriament, el Naixement. Tant el grup com els comerços han acollit molt bé la idea i ens fa especial il·lusió fer una exposició diferent.

Ja fa unes quantes setmanes que els pessebristes estem treballant (de la forma que podem) en els pessebres d’enguany. Les cases particulars han esdevingut autèntics tallers, els menjadors de casa bruts de material, terrasses i garatges convertits en espais de treball… una situació totalment inversemblant. I és que tot espai és bo per a poder-hi fer pessebre.

Així doncs, durant la campanya de Nadal hi haurà una sèrie de diorames repartits pels comerços del poble. Per tant, durant les vacances de Nadal es podran visitar en ruta pel centre de Castellar de la forma que més convingui. Esperem que en gaudiu i passeu una bona estona visitant-los.        

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada