9/11/15

PESSEBRES EN FEMENÍEl Grup Pessebrista de Castellar del Vallès presenta la seva 65ª exposició que enguany port per títol “Pessebres en femení”

Una perspectiva de gènere emmarca l’eix temàtic de l’exposició de pessebres de Castellar del Vallès per al Nadal 2015. L'exposició del Nadal 2015 "Pessebres en femení" vol promoure i fer visible la presència femenina en el món del pessebre i posar en valor l’aportació de les dones en aquesta activitat artística.

L’exposició d’aquest Nadal tindrà dues àrees: a la planta baixa trobarem pessebres  on a partir de les escenes pròpies de la història del Nadal es destaca el paper de les dones a partir de les protagonistes de la història, o de les nombroses figures femenines que apareixen al pessebre popular. També trobarem un pessebre dedicat a Neus Català i dos pessebres dedicats a la maternitat d’Elna. Al primer pis, seguint el fil conductor de l’exposició de la sala principal, l’exposició temàtica està dedicada a la relació de la dona amb el pessebre i s’hi podran veure figures de pessebre que representen dones, figures de pessebre modelades per dones i pessebres d’altres entitats fets per dones.

L’exposició d’aquest Nadal,  que compta amb el suport de l’Institut català de les dones, contribuirà als actes de celebració del 125 aniversari del naixement de Joan Amades, aportant diverses explicacions de les figures femenines del pessebre popular a partir de textos de l’etnògraf. També està adherida a l’Any Neus Català ja que hi haurà un pessebre inspirat en un fragment del llibre “Un cel de plom” on es recrea el Nadal que van viure les dones presoneres al camp de Ravensbrück.

El cartell, dissenyat per Jaume Muntada, mostra el tema d’aquest any a través d’una figura de la caganera, obra de Montserrat Ribes i amb els dibuixos de figures femenines del pessebre popular del llibre “El Pessebre” de Joan Amades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada