10/11/14

GUIFRÉ EL PILÓS I EMERSSENDA DE CARCASSONA DONARAN LA BENVINGUDA ALS PESSEBRES

Els dos personatges fets en taula de fusta per un artista valencià ambientaran el pati dels pessebres, que enguany dediquen la seva exposició a la història de Catalunya.

Els pessebristes castellarencs volen donar la benvinguda als visitants que s’atansin a veure l’exposició d’aquest Nadal, amb dos grans personatges de la història de Catalunya. Tothom qui vulgui podrà posar la seva cara a la silueta i fer-se una fotografia.

L’autor d’aquestes siluetes que representen Guifré el Pilós i Emerssenda de Carcassona és Jordi Benavent Mollà, un artista plàstic autodidacta que ha dedicat tota la seva vida a la producció de figures i dibuixos de gran tamany. El seu aprenentatge està vinculat al món de les falles on va treballar durant 10 anys obtenint diversos premis. Ha fet decorats pel parc Terra Mítica, per diverses produccions teatrals, per al museu de cera del Hollywood bulevard a Califòrnia i ha treballat als estudis de la Ciutat de la llum amb l’equip d’escultors de la pel·lícula Astèrix.
****

Guifré I de Barcelona, dit “el Pilós” (c. 840 - 897) fou comte de Barcelona, comte d'Osona i comte de Girona; comte d'Urgell, de Cerdanya i també comte de Conflent. Anomenat “pare de la pàtria” una llegenda del segle XVI diu que les quatre barres de l’escut de Catalunya foren fetes amb la seva sang.

Ermessenda de Carcassona (975-1058) va ser comtessa consort de Barcelona, Girona i Osona. Va realitzar importants donacions a les diòcesis i esglésies dels seus dominis i fou una de les dones amb més autoritat dins la política del segle XI. Governà durant uns seixanta-cinc anys i morí prop dels vuitanta-cinc esdevenint una de les dones amb més poder polític en la història de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada