1/12/12

Inauguració de l'exposició Nadal 2012

La sala d'exposicions del Grup Pessebrista de Castellar va tornar a quedar petita per acollir el nombrós públic que va assistir a la inauguració de la 62ª Exposició de Pessebres  que porta per títol "Jocs i Pessebres". Acompanyats en aquesta ocasió per la Regidora de Cultura Sra. Pepa Martínez, els pessebristes van poder oferir la seva obra als assistents.

El president de l'entitat, Enric Benavent, es va adreçar als assistents amb aquestes paraules:

"Fa uns dies, quan vaig donar les gràcies a un dels molts col·laboradors que ens ajuden aquests dies a tirar endavant l’activitat del Grup, em va dir “De nada hombre! Hay que hacer el pueblo grande entre todos!” Per a aquesta persona, ajudar en feines de manteniment al Grup Pessebrista era una manera de contribuir a fer gran Castellar. 

Vaig pensar que tenia tota la raó del món. Fent pessebres estem fent gran el nostre poble. Ni més ni menys. 

Estem fent gran Castellar quan ens proposem reptes difícils a l’hora de fer l’exposició, que posen en marxa el millor que tenim, la nostra il·lusió i la força treball en equip. Avui crec que hem d'agrair als pessebristes (als que surten als cartells i als que no surten però que també hi són fent aquelles feines que no es veuen) no tant les hores i el temps que han dedicat als pessebres sinó la il·lusió amb la que s’han lliurat a fer aquesta feina. Veureu que això es nota en cada un dels pessebres. 

Estem fent gran Castellar quan ens proposem fer una exposició de joguines antigues a partir de les aportacions de gent de Castellar i avui podem mostrar gairebé un centenar de joguines cedides per una trentena de persones. 

Estem fent gran Castellar quan fa dos anys que hem recuperat les classes de modelatge de figures de pessebre, amb la col·laboració de l’associació Figuraries i artesans, i hem descobert que si ens fem les figures nosaltres, la creativitat a l’hora de fer els pessebres és infinita. 

Estem fent gran Castellar quan col·laborem amb l’entitat Suport Castellar per compartir el que sabem fer amb les persones que assisteixen a les seves activitats.

Estem fent gran Castellar quan més d'un miler de nens i nenes venen a veure com construïm els pessebres, o els pessebres ja acabats amb la seva escola en una de les activitats més tradicionals de la Guia didàctica que proposa l'Ajuntament

Estem fent gran Castellar quan vetllem per donar a conèixer el Grup més enllà de la nostra vila i aquest any per tercera vegada consecutiva TV3 emetrà un reportatge sobre el Grup, en concret sobre el curs de modelatge de figures, al programa Espai Terra. 

Estem fent gran Castellar quan hem aconseguit que la Biblioteca del nostre poble se li concedeixi tenir un fons especial dedicat al pessebrisme. Això és molt nou i ja tindrem ocasió d’explicar-ho amb més calma, però sapigueu que la Biblioteca de Castellar serà la biblioteca de referència en llibres de pessebrisme de tot Catalunya. 

Estem fent gran Castellar quan la Generalitat concedeix el diploma de Mestre Artesà als companys Albert Antonell i Joan M. Garsot i fa una setmana, al Saló Sant Jordi, en companyia de l’Alcalde i la Regidora sentim dues vegades pronunciar el nom del Grup i de la nostra vila. 

Fent pessebres fem art. Volem fer una cosa bonica, bella. Si, com deia Plató, la bellesa és equivalent a la bondat, fer pessebres és també una manera de fer el bé. 

Els pessebristes de la Capella de Montserrat us oferim aquesta exposició i desitgem que contemplant-la passeu una estona de bondat, la mateixa bondat que ens encomana el Nen Jesús"

Seguidament els recentment guardonats Mestres Artesans van oferir el seu diploma al Grup amb paraules d'agraïment i van recordar alguns dels pessebristes fundadors de l'entitat que van actuar com a veritables mestres per a ells.

Finalment, la Regidora de Cultura va cloure els parlaments felicitant els pessebristes guardonats i en nom de l'Alcalde va agrair els pessebristes del Grup el seu esforç per muntar la present exposició de pessebres. També va encoratjar l'entitat a no defallir en la línia d'innovació que està portant a terme.En absència de Mossèn Ramon, per motius de salut, una de les pessebristes més joves del Grup va llegir el poema Cançó de Nadal de Joan M. Guasch, amb el que va acabar l'acte d'inauguració.

1 comentari:

  1. Visca els pessebres de Castellar!
    Ens hem d'organitzar per venir a veure els d'aquest any!

    ResponElimina